pondělí 19. ledna 2015

StadiumSuperTruck série - Závody R/C Offroadů? Skoro, ale v živé velikosti s reálnými jezdci...

Jistě jste za poslední měsíc postřehli poutavé záběry obrovských offroadů na uzavřených tratích, které se řítí i mezi úzkými betonovými mantinely proti rampám na trati... O co vlastně jde?

V červnu 2012 se Robby Gordon, americký závodník, který má za sebou zkušenosti z různých závodních serií (NASCAR, CART, IndyCar, Trans-Am, IMSA, IROC a Rally Dakar), oznámil, že bude zakladatelem a majitelem nového druhu závodů tzv. Stadium Super Track, vycházející z konceptu Truck Racing vytvořeným Mickey Thompsonem.

První sezona SST byla už v roce 2013.
Mnoho závodníků NASCAR se spojilo s firmou Robby Gordona nebo přešli k závodům SST. Gordon vyhrál první serii mistrovství Stadium Super Truck v roce 2013, vedl o sedm bodů po celoročním boji s Rob MacCachrenem, bývalým týmovým kolegou Mickey Thompsona.

Série byla minulý rok přejmenována na Speed Energy Drink Formula Off-Road Series a dokonce se ukázala na celosvětově známých X-Games.

Tato nová odnož závodů kombinuje pořádně nadupadné trucky a jízdu na všech površích, včetně divácky zpestřujících skoků.

Tempo a napínavé souboje mezi jezdci se starají o pořádnou dávku zábavy...

Oficiální web:
http://stadiumsupertrucks.com/ssts/











Žádné komentáře:

Okomentovat